Birthday cake

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 16:40

Een biscuit taart met mascarponecrème. 

Dit heb je nodig voor de biscuit

5 eieren 

150 gr suiker

¼ tl zout

½ citroen, rasp

150 gr bloem

Dit heb je nodig voor de mascarponecrème

250 gram mascarpone

250 gram slagroom

+- 30 gram poedersuiker 

half zakje klopvast (slagroomversteviger)

Dit heb je nodig voor de versiering (voorbeeld)

fruit naar keuze 

eetbare glitters 

chocola 

suiker hartjes 

snoep hartjes 

Zo maak je de biscuit

Doe eieren, suiker, zout en eventueel citroenrasp in een hittebestendige kom. Plaats de kom op een bain-marie (pannetje met kokend water waar je de kom inzet) en klop de massa tot deze ongeveer 37 °C is. Als je met je vingers voelt en het niet meer koud aanvoelt, dan is het mengsel goed. Haal de kom van de bain-marie en klop verder tot het mengsel op kamertemperatuur is. Zeef de bloem  boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door de luchtige massa heen tot er geen klontjes meer te zien zijn. Spatel de bloem heel rustig door het beslag, zodat het mooi luchtig blijft. Het beslag is klaar om verder te verwerken.
Laat het niet te lang staan, anders kan het beslag weer inzakken. Bak het biscuit op 180 °C voor zo’n 25 tot 30 minuten.

Zo maak je de mascarponecrème

Leg het pakje slagroom circa 30 minuten in de vriezer. Roer de mascarpone los in een kom. Giet hier de zeer koude slagroom bij en roer dit goed door. Klop dit dan met de mixer stijf. Voeg als het bijna stijf is, de poedersuiker en een half zakje Klopfix erdoor. Klop dan nog heel even, voorzichtig, verder tot het goed stijf is.

Zo maak je de taart

Leg het biscuit op het bord waarop je het wilt presenteren. Doe de mascarponecrème in een spuitzak en leg deze klaar. Snijd het biscuit door het midden en spuit op het onderste deel de mascarponecrème. Als het hele onderste deel vol zit leg je voorzichtig het bovenste deel biscuit erop. Spuit op de bovenkant nu ook toefjes mascarponecrème. Als de bovenkant ook helemaal bedekt is kan je beginnen met versieren. Als de taart is versierd is die klaar om gegeten te worden.

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb