Wil jij nou ook genieten van deze lekkere chocolate chip cookies?!
Lees dan hier het recept.

Dit heb je nodig voor 30 koekjes
230 gram zachte boter
220 gram bruine basterdsuiker
100 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
300 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
10 verkruimelde oreo's
250 gram verkruimelde chocolade
Bereidingswijze
Meng de zachte boter en suikers door elkaar.
Meng daardoor het ei en de vanille. Meng de bloem, baking soda en zout in een aparte kom.
Meng het bloem-mengsel door het boter-mengsel. Niet te lang.
Hak de oreo en chocolade fijn en meng door het beslag. Maak twee rollen van het deeg, doe die in plastic folie en leg minimaal 30 minuten in de koeling om stevig te worden.
Maak 15 grote koeken of 30 kleine. Bak 8-10 minuten af op 180 graden. Bewaar overgebleven deeg in een rol bakpapier in de vriezer. Dit kan je in plakjes snijden en altijd afbakken. Zo heb je altijd verse koekjes in huis.
Variatie tip
gebruik bijvoorbeeld 125 gram witte chocolade en 125 gram melkchocolade of +- 85 gram pure chocolade, +- 85 gram witte chocolade en +- 85 gram melkchocolade.
Reactie plaatsen
Reacties