Lunchplank

Gepubliceerd op 20 juni 2020 om 10:00

Lees hier de recepten van alles wat op de plank ligt.

Papadums met pesto en kaas

Dit heb je nodig 

papadums met garlic en coriander
pesto
geraspte kaas

Zo maak je het

zet de oven aan op 180 graden en laat hem op tempratuur komen. leg de papadums op de bakplaat en smeer de pesto er op uit en strooi de kaas erover. zet de oven uit en zet de papadums in de warme oven totdat de kaas is gesmolten. als de kaas is gesmolten is het klaar.

Knakworstjes in croissantdeeg 

Dit heb je nodig

party knaks 

vers croissantdeeg 

Zo maak je het 

Rol het croissantdeeg uit en snijd het is kleinere stukjes. Laat de party knaks uitlekken. Leg een knakworstje op een stukje croissantdeeg en rol het op. Als alle knakwostjes in deeg zijn gerold bak je ze af volgens de verpakking van het croissantdeeg.

Carpaccio wraps

Dit heb je nodig voor 3 wraps

wraps

rucola

een pakje carpaccio met 2 porties

Zo maak je het

Leg een wrap op een bord en doe 1/3 van de carpaccio dressing op de wrap en smeer het uit. Leg er dan een beetje rucola op. Pak 1/3 van de carpaccio en doe het op de wrap, verdeel ook 1/3 van de pijnboompitjes en de parmezaanse kaas over de wrap en rol de wrap op. Herhaal deze stap nog 2 keer.

Tosti met kip, pesto en avocado

Dit heb je nodig voor 8 tosti’s 

8 sneetjes brood

2 avocado’s 

8 plakjes kip

kaas

4 theelepels pesto

Zo maak je het

Snijd de avocado in plakjes. Besmeer 4 boterhammen met pesto. Beleg de boterhammen met kaas (hoeveelheid naar keuze), 2 plakjes kipfilet en de avocado. Leg nu het andere sneetje brood erop en bak het circa 5 minuten in het tosti ijzer

Broodje met geitenkaas

Dit heb je nodig voor 2 broodjes

Een dikke plak brood (Bijvoorbeeld een liefde en passie brood van Ah)

6 stukjes geitenkaas met honing 

rucola

Zo maak je het

Snijd een 2 cm dikke plak van het brood af en leg daar wat rucola op. Versnipper daar de geitenkaas op en zet het even in de oven zodat de geitenkaas een beetje warm wordt. Als de geitenkaas een beetje warm is, is het klaar.

Variatietip 

Hou je niet van geitenkaas. Leg dan op het brood met rucola bijvoorbeeld een plak boerenkaas. Het hoeft dan niet meer in de oven.

Zo maak je de plank op.

Kies een plank of bord uit en leg daar alles leuk op. Als alles erop ligt kan je de plank/het bord serveren.

Genieten maar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb