Lees hier het recept van een heerlijke kaassoep!

Dit heb je nodig voor 1 pan soep
1 zakje asperge creme soep
1,5 liter water
5 bakjes smeerkaas a 100 gram
250 gram runder gehakt
1 prei
1 lente-ui
Bereidingswijze
Begin met het maken van de aspergesoep, deze maak je door 1 zakje soep en 1,5 liter water goed te mengen en op het vuur warm te laten worden. In de tussentijd kun je de prei en lente-ui in dunne ringen snijden. Rulbak het gehakt en als het bijna klaar is voeg je de preiringen toe. Als het gehakt helemaal gaar is, voeg je het gehakt- preimengsel toe aan de asperge soep.
Nu voeg je bakje voor bakje de smeerkaas toe en roer het na elk bakje goed door. Laat de soep nog even goed heet worden terwijl je het blijft roeren. Als de soep dan goed warm is, kan je het in een soepkom doen en het garneren met de lente-ui.
Eet smakelijk!
Variatie tip
Vervang het rundergehakt is voor kippengehakt, hamblokjes of zalm.
Je kan ook een dikkere soep maken door de helft van het water te gebruiken.
Reactie plaatsen
Reacties