vandaag heb ik een lekkere spinazie stamppot met brie gemaakt.
lees hier het recept

dit heb je nodig voor 4 personen
1 kilogram kruimige aardappelen, in stukken en geschild
1 groentebouillontablet
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 bosuien, in kleine ringetjes gesneden
8-16 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten (afhankelijk van de grootte)
olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
450 gram verse spinazie, met de harde steeltjes eraf gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
100 gram gerookte spekreepjes
200 gram in reepjes gesneden kipfiletjes
100 milliliter crème fraîche
zout
versgemalen peper
150 gram in dunne reepjes gesneden brie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in goed kokend water, met daarin het groentebouillontablet. Kook het voor 20/25 minuten. Ondertussen kun je de pijnboompitjes roosteren in een pan en laat ze daarna afkoelen. Daarna de spinazie wassen en drogen. Snijd de bosuitjes, knoflook en zongedroogde tomaatjes. Verhit vervolgens 2 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak dan de bosuitjes hierin. Fruit ook het knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes voor ongeveer 2 minuten op laag vuur.
Voeg de spinazie toe en laat de groeten op hoog vuur al omscheppend slinken. Als de spinazie geslonken is moet je de pan van het vuur halen. Zet de gril aan op middelste stand en bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper. Nu moet je de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toevoegen.
Roer alles goed door elkaar en zorg dat het extra goed op smaak komt met zout en peper. Schep vervolgens de stamppot over in een ovenschaal.
Leg vervolgens de dunne reepjes brie op de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven en laat de brie ietsje smelten dit duurt 5 tot 10 minuten. Is de brie gesmolten, dan haal je de stamppot uit de oven en strooi je de overige pijnboompitten erover.

Reactie plaatsen
Reacties