Rijst met kip en andijvie

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 19:45

Bekijk hier hoe je het maakt.

Dit heb je nodig voor 4 personen

300 gram rijst
2 tenen knoflook
90 gram zongedroogde tomaten in olie
400 gram kipfilet
4 el olie 
800 gram gesneden andijvie
2 theelepels italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de knoflook fijn en pers de rest van de knoflook. Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de kipfilet in brede repen.

Meng in een kommetjes de helft van de olie met de geperste knoflook. Bestrijk de kipfilet dun met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster de kipfilet in 8-10 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout na smaak.

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook. Voeg de helft van de andijvie en de kruiden toe. Roerbak tot de groente een beetje is geslonken. Voeg de rest van de andijvie toe en bak 1-2 min. mee. Voeg de tomaten en 1 el olie van de tomaten toe en laat het goed warm worden. Verdeel de rijst en de groente over de borden en leg de kip erop.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.